hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Ekim 2022 faiz kararı ne oldu? İşte TCMB politika faizi

    Merkez Bankası Ekim 2022 faiz kararı ne oldu İşte TCMB politika faizi
    expand

    Merkez Bankası Ekim 2022 faiz kararı açıklandı. Piyasalar TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında yapacağı faiz açıklamasına yöneldi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte TCMB faiz kararı açıklaması...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası’nın her ay açıkladığı faiz kararları sonrasında gözler piyasalardaki değişimler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda uzun süren sabit tutma eğilimini faiz indirimi yönünde değiştiren Merkez Bankası ağustos ve eylül aylarında faiz indirimi yapmıştı.

    MERKEZ BANKASI EKİM 2022 FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TCMB’nin PPK toplantısı sonrasında duyurduğu faiz kararı 20 Ekim 2022 Perşembe günü saat 14.00’te açıklandı.

    Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada göre ekim ayında faiz 150 baz puan indirildi. Böylelikle politika faizi yüzde 10,5 oldu.

    Açıklama sonrasında ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında yapılıyor...

    TCMB FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    Geçtiğimiz haftalarda faiz kararlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda ekim ayı içerisinde de faiz artışı beklenmiyordu.

    Merkez Bankası temmuz ayına kadarlık 7 aylık süreçte faizleri sabit seviyede tutmuş ardından ağustos ve eylül ayları içerisinde faiz indirimi kararı almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow