hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'nda beklenen değişiklik gerçekleşti: İşte piyasalarda son durum!

    Merkez Bankasında beklenen değişiklik gerçekleşti: İşte piyasalarda son durum
    expand

    Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece Erkan, TCMB'nin ilk kadın başkanı oldu. Peki bu atamanın ardından piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan atandı. Cumhurbaşkanlığı Atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan atanırken, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu başkanlığına getirildi.

    PİYASALARDA SON DURUM

    Gram altın yeni güne 1482 lira seviyesinde başlarken dolar TL bu sabah 23 lira 50 kuruş seviyesinde işlem görüyor. Euro ise 25.47 TL seviyesinde hareketini sürdürüyor.

    QNB Finansinvest piyasa analizinde ise şu ifadelere yer verildi:

    "BIST 100 Endeksi günü yataya yakın seyirle tamamladı. Endeksin güne yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 5458 destek haline gelirken, bu seviyenin üzerinde 5610 ve 5705 olan tarihi zirve seviyeye doğru yükselişin devamını görebiliriz. 5300 desteğinin üzerinde genel görünüm olumlu; mevcut trade pozisyonları korunabilir ve trade fırsatları değerlendirilebilir görüşündeyiz.

    DOLAR KURU HAKKINDA

    Dolar kuru sert bir şekilde 23,00 seviyesinin üzerine yönelirken, TL gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde hareket sergiliyor. Dolar kuru kademeli yükselişine devam ediyor. 23,60 seviyesi direnç olarak izlenebilir. 23,00 seviyesi ise destek haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EUR/USD geçtiğimiz günlerde kısa vadeli sıkışma içerisinde bekleme havasında yönsüz bir görünüm sergiledi. Parite son durumda 1,07 seviyesinin üzerinde yukarı tepki çabası gösteriyor. Bu seviyenin üzerinde görünümün olumlu hale geldiğini söyleyebiliriz. ECB Başkan Lagarde’ın enflasyonun hedefledikleri seviyeye gerileyeceğinden yeterince emin olana kadar faiz artış döngüsünü sürdürmeleri gerektiğine yönelik mesaj vermesi pariteyi destekliyor. ECB’nin faiz artırım döngüsünün devamına yönelik görüşü, paritede geri çekilmenin daha sınırlı olmasını sağlayabilir. 1,08 ilk planda direnç konumunda iken, bu seviyenin üzerinde 1,0850 sonraki hedef seviye olarak takip edilebilir. 1,07’nin altına geri çekilme halinde ise 1,0630 ana destek olarak öne çıkıyor. Dolar kurunda yukarı yönlü baskı korunuyor. Kurda 23,60 direnç iken, 23,00 seviyesi destek olarak izlenebilir.

    PETROL VE ALTIN FİYATLARI HAKKINDA

    Petrol fiyatları kısa vadeli geri çekilmelerde destek buluyor. Brent petrolde 74 dolar destek, 78,50 dolar ise direnç seviyesidir. Altın ons fiyatları 1932 dolar olan ana desteğine doğru ise tepki gösteriyor. 1932 dolar ana desteğinin üzeri kısa vadeli görünüm ve tepki yükselişi için öne çıkıyor. 1975 dolar direncinin üzerinde ise 1985 dolar sonraki direnç olarak geçerli. Gram altın; dolar kurunun desteği sürüyor. Tarihi zirvesini ileri taşıyan gram altında 1490 TL direncine doğru hareketlilik gerçekleşebilir. 1440 TL desteği üzerinde ise kısa vadeli görünümün güçlü olduğunu söyleyebiliriz."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow