Merkez Bankası'ndan iki önemli karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Merkez Bankası kararıyla döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı. Ayrıca Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulanmasına karar verildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacağını açıkladı. TCMB, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesini, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılmasını ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesini amaçlıyor.
Buna göre, TCMB belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulayacak. Katılım bankalarının TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarında, benzer etkiyi sağlayacak şekilde indirim yapılacak.
Öte yandan Merkez Bankası'nın Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat Hesabında (KKM) tarihi uzatan tebliği de Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu değişikliğe göre, KKM'de yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.
Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın, döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyelerle ilgili daha önce belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.
TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?
Altın ve piyasalar için kritik uyarı! İslam Memiş’ten cuma günü alarmı...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Temmuz 2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Enflasyon tahminleri ve maaş hesaplamaları
SON DAKİKA! Otomobil Almayı Planlayanlar Dikkat! Pazarda Dikkat Çeken Hareketlilik! İşte 2. Elde Fiyatı En Çok Düşen Markalar