Merkez Bankası'nın brüt rezervlerinde yeni rekor!

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri, 20 Eylül haftasında 2,8 milyar dolar artışla 156,4 milyar dolara ulaşarak tarihi bir rekor kırdı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervleri tarihi zirveye yükseldi. BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e için yaptığı hesaplamalara göre, brüt rezervler 20 Eylül haftasında 2,8 milyar dolar artarak 156,4 milyar dolara çıktı ve tarihi rekor seviyeye ulaştı.
Net uluslararası rezervlerin ise 3,1 milyar dolar artışla 51,9 milyar dolar ile Temmuz 2013'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor.
13 Eylül haftasında Merkez Bankası'nın brüt rezervi 153,5 milyar dolar, net uluslararası rezervleri ise 48,8 milyar dolar seviyesindeydi.
Swap Hariç Net Rezervler 29 Milyar Doların Üzerinde Bir önceki hafta 26,5 milyar dolar seviyesinde bulunan swap hariç net rezervler, 2,6 milyar dolar artışla 29,1 milyar dolara yükselmiş olacak.
Merkez Bankası, rezervlere ilişkin son verileri perşembe günü saat 14.30'da açıklayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 HAZİRAN BİM KATALOĞU 2025: 17 Haziran BİM Aktüel Kataloğunda Neler Var? Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde?
Commerzbank’tan yeni dolar ve euro tahminleri
Citi'den altın yatırımcısına uyarı! Yükseliş bitti mi, yeni dipler mi geliyor?
Son 14 gün! 1 Milyon TL altı otomobil dönemi bitiyor... Fiyatlar temmuzda uçacak
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye ve Memura temmuz müjdesi: Yeni maaşlar netleşiyor...