hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft Londra Borsası'nın yaklaşık yüzde 4 hissesini satın aldı

    Microsoft Londra Borsasının yaklaşık yüzde 4 hissesini satın aldı
    expand

    Microsoft, 10 yıllık bulut anlaşmasının bir parçası olarak Londra Borsası’nın yaklaşık yüzde 4 hissesini satın aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’li teknoloji devi Microsoft Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG) ile 10 yıllık anlaşma kapsamında yaklaşık yüzde 4 hissesini aldığını duyurdu.

    LSEG tarafından yapılan açıklamaya göre iş birliği, yeni nesil veri ve analitiğin yanı sıra bulut bilişim ürünlerini içeriyor. Londra borsası için yeni bir veri altyapısı ve Microsoft Azure, AI ve Microsoft Teams ile analitik ve modelleme çözümleri kapsam içinde olacak.

    Anlaşma ile LSEG’in hisseleri Avrupa’da yüzde 4 arttı.

    LSEG CEO’su David Schwimmer yaptığı açıklamada, “Bu stratejik ortaklık, LSEG’in önde gelen küresel finans piyasaları altyapısı ve veri işi olma yolunda önemli bir kilometre taşıdır ve müşterilerimiz için deneyimi dönüştürecektir.” dedi.

    LSEG, Microsoft ile bulutla ilgili ürünlere en az 2,8 milyar dolar harcamak için 10 yıllık bir sözleşmeye dayalı anlaşmaya sahip.

    Microsoft ve LSEG, yeni profesyonel işbirliği araçları geliştirmek için de birlikte çalışacak. LSEG, bir veri ve analitik platformu olan Workspace adlı bir ürün geliştirdi. İki şirket, bu ürünü geliştirmek ve şirketin mesajlaşma uygulaması olan Microsoft Teams ile entegre etmek için çalışacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow