hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft'ta Bill Gates önlemi! Çalışanlara şart koşuldu

    Microsoftta Bill Gates önlemi Çalışanlara şart koşuldu
    expand
    KAYNAKMilliyet

    Bill Gates kurucusu olduğu Microsoft’un yönetiminden taciz soruşturması nedeniyle uzaklaşmıştı. Bu nedenle önlemler alan şirket, yöneticilerle çalışanların duygusal ilişkilerinin yönetime bildirilmesini şart koştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, kurucu ortağı Bill Gates’in iş yerinde cinsel tacizle suçlandıktan sonra yönetimden çıkarılmasının ardından bu soruna karşı önlemler almaya başlamıştı. Microsoft şimdi de iş yerinde tacizle ve ayrımcılıkla mücadele planlarını ayrıntılarıyla açıklayan 50 sayfalık bir rapor yayımladı. Hukuk firması ArentFox Schiff LLP’ın hazırladığı rapora göre, Microsoft’ta artık üst düzey yöneticilerin astlarıyla rızaya dayalı gönül ilişkilerini yönetime bildirmeleri gerekecek.

    ADIM ADIM TAKİP

    Şirket genelinde uygulanacak 11 özel tavsiye içeren raporda ayrıca Microsoft’un her bir şirket içi taciz ve ayrımcılık soruşturmasını detaylandıran yıllık rapor yayımlaması gerektiği de yer aldı. Microsoft Yönetim Kurulu, ArentFox Schiff raporunda belirtilen adımları onayladığını duyurdu.

    Öte yandan, Bill Gates’e karşı 2000 yılına kadar uzanan şirket içi cinsel taciz iddialarının bulunduğu biliniyor. Gates, 2020’de eski bir çalışanıyla olan ilişkisiyle ilgili soruşturma sırasında şirket yönetiminden istifa etmiş, 2021’de de eşi Melinda Gates’ten boşanmıştı.

    YENİ BİR DAVA

    Oscar ödüllü ABD’li aktör Kevin Spacey, halihazırda var olan hakkındaki 5 taciz suçlamasına ek olarak, İngiltere’de 7 cinsel saldırı iddiasıyla daha suçlandı. 63 yaşındaki oyuncuya, 2001 ile 2004 yılları arasında bir erkeğe üç kez uygunsuz saldırı, üç kez cinsel saldırı ve bir kişinin rızası olmadan cinsel faaliyette bulunma suçlamaları yöneltildi. Tüm suçlamalarda mağdurun aynı erkek olduğu belirtildi. İddia edilen suçları reddeden Spacey’nin gelecek yıl 6 Haziran’dan itibaren 3 ila 4 haftalık duruşma ile karşı karşıya kalması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KADIN YÖNETİCİYE 12 MİLYON $ İDDİASI

    Wall Street’in ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’in CEO’su David Solomon’un, çalışma ortamında “cinsiyetçi kültürü yaydığı” iddiasıyla şirket içi şikâyette bulunan deneyimli bir kadın yöneticiye 12 milyon dolardan fazla ödeme yaptığı iddia edildi. Bloomberg’in haberine göre, şikâyette Goldman Sachs’taki üst düzey yöneticilerin kadınlar hakkında kaba ve küçümseyici yorumlarda bulunduğu, yönetimin cinsiyetçi bir kültürü beslediği suçlaması yer aldı. Solomon’un şirkette bir seks deneyimiyle övündüğünü en az 3 yöneticinin duyduğu da öne sürüldü. Solomon’un iddiaları örtbas etmek için uzlaşmaya vardığı, Goldman Sachs’in anlaşmanın ayrıntılarını gizli tuttuğu öne sürülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow