hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milei kararını verdi: Arjantin, ekonomisini eski JPMorgan borsacısına teslim ediyor

    Milei kararını verdi: Arjantin, ekonomisini eski JPMorgan borsacısına teslim ediyor
    expand

    Arjantin ekonomisini dolarize etmek için eski JPMorgan tüccarı seçildi. Seçilmiş başkan Javier Milei açıklamayı Washington ziyaretinin ardından yaptı. Milei, yaptığı açıklamada, ülkenin ekonomi bakanı olarak eski Wall Street borsacısı Luis Caputo'yu seçtiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantin'in seçilmiş başkanı Javier Milei, ABD Hazinesi ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileriyle bir araya geldiği iki günlük Washington gezisinin ardından Radio La Red'de yaptığı açıklamada ekonomi bakanı olarak Luis Caputo'yu görevlendirdiğini bildirdi.

    JPMorgan ve Deutsche Bank'ta çalışan Caputo, 2017-2018 yılları arasında Arjantin Maliye Bakanlığı'nı ve kısa bir süre de Merkez Bankası'nı yönetti. Caputo, Wall Street ve Buenos Aires bankacılık sektörleriyle olan yakın ilişkileriyle tanınıyor.

    Ataması henüz resmi olarak onaylanmayan Caputo, geçtiğimiz hafta yerel ve uluslararası banka yetkilileriyle bir araya gelerek Milei'nin Arjantin'in zor durumdaki ekonomisi için önerdiği "şok terapisini" anlattı.

    Caputo'nun ekonomi danışmanlık şirketi Anker Latinoamerica bu yılın başlarında Arjantin'i dolarize etmenin imkansız olmadığını ancak "zor" olacağını ve "karmaşık yasal ve finansal mimari" gerektireceğini belirten bir rapor yayımladı.

    Ülkedeki pek çok ekonomist dolarizasyonun riskli olduğu ve hükümetin ekonomiyi düzeltmek için diğer reformlara öncelik vermesi gerektiği konusunda defalarca uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milei röportajda, "Sorunları çok fazla uzmanlıkla çözmek çok önemli, çünkü bir hata yaparsak hiperenflasyonla sonuçlanabiliriz" dedi.

    Yeni ekonomi bakanı Caputo, Arjantin'in bu yıl neredeyse tüm hedeflerini kaçırdığı IMF'den aldığı 43 milyar dolarlık sorunlu krediyi yeniden müzakere etmekle de görevlendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow