hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Misuştin: İran'ın kripto para ile ithalat yasası Rusya'ya ipucu olabilir

    Misuştin: İranın kripto para ile ithalat yasası Rusyaya ipucu olabilir
    expand

    Rusya Başbakanı Mihail Mişustin İran’ın kripto para ile ithalat yasasına işaret ederek dijital varlıkların ithalat ve ihracat için kesintisiz ödemeler sağlamak için iyi bir fırsat sağladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ülkesinin yakında ithalat için kripto para birimleri kullanmak noktasında İran'dan ipucu alabileceğini ifade etti.

    Mişustin teknik altyapı bağımsızlığının ve finansal kurumların siber güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

    “Dijital varlıkların benimsenmesi de dahil olmak üzere yenilikçi alanları yoğun bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Bu, yurt dışından mal tedariği ve ihracat için kesintisiz ödeme garantisi verebilen tüm taraflar için güvenli bir alternatiftir.”

    Rus yetkililer daha önce uluslararası ödemeler için kriptoyu değerlendirmişti. Mayıs ayında, Rusya Maliye Bakanlığı Maliye Politikası Bölümü başkanı Ivan Chebeskov, otoritenin kripto ödemelerini dahil etme olasılığını düşündüğünü söyledi. O dönem, "Uluslararası yerleşimler için işlemlerde dijital para birimleri kullanma fikri aktif olarak tartışılıyor" demişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayında, Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, kripto para birimlerinin sınır ötesi veya uluslararası ödemelerde kullanılabileceğini, ancak yalnızca Rusya'nın yerel finansal sistemine girmemeleri halinde kullanılabileceğini belirtmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow