Mobil telekom devi 25 bin kişiyi işten çıkarabilir

Mobil telekom ekipmanları üreticisi Ericsson'un tasarruf programı kapsamında 25 bin uluslararası çalışanını işten çıkarabileceği bildirildi.
Haber İsveç gazetesi Svenska Dagbladet'ta isim belirtmeden şirket kaynaklarına dayandırarak yer aldı. Şirket, Temmuz ayında yaptığı açıklamada 2018 ortasına kadar maliyetlerini en az 10 milyar kron (1.2 milyar dolar) azaltma hedefinde adımlarını hızlandıracağını açıklamıştı.
Air Berlin için üç havayolu şirketiyle görüşülüyor
Ericsson daha önce hizmet ulaştırma ve genel giderlerin azaltılacağını, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ise bu politikadan büyük oranda etkilenmeyeceğini bildirmişti. Ericsson, bir taraftan rakipleri Çinli Huawei ve Finlandiyalı Nokia'nın giderek artan baskısıyla, diğer taraftan gelişmekte olan piyasalardaki zayıf seyir ve bir sonraki iletişim teknolojisi 5G'nin hala yıllar uzakta olması nedeniyle telekom operatörlerinden gelen talebin azalması gibi zorluklarla karşı karşıya.
Bünyesinde 109 bin kişi çalışıyor
Haberde stratejik değerlendirmenin sürdüğü ve analistlerin grup tarafından satılacağını öngördüğü medya operasyonlarında çalışanların işten çıkarma kapsamına girip girmediğinin henüz netleşmediği belirtildi. Şirket internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, "Ericsson hangi spesifik birimlerin veya ülkelerin bu karardan etkileneceğiyle ilgili bir açıklama yapmamıştır. Alınacak önlemlerin detayları hakkında konuşmak veya herhangi bir ülkeyi konunun dışında tutmak için henüz çok erken" dedi. Ericsson'un bünyesinde yaklaşık 109 bin çalışan bulunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Dikkat çeken açıklama
SON DAKİKA HABERİ: THY kabin memuru alacak! İşte aranan şartlar
17 HAZİRAN BİM KATALOĞU 2025: 17 Haziran BİM Aktüel Kataloğunda Neler Var? Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde?
Commerzbank’tan yeni dolar ve euro tahminleri
Citi'den altın yatırımcısına uyarı! Yükseliş bitti mi, yeni dipler mi geliyor?