hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody's: ABD ve İngiltere resesyona girmeye hazırlanıyor

    Moodys: ABD ve İngiltere resesyona girmeye hazırlanıyor
    expand

    Moody's Investor Service'in bildirdiğine göre, küresel büyüme bu yıl yapışkan enflasyon ve yüksek borçlanma maliyetleri arasında yavaşlayacak ve yavaşlamanın büyük ölçüde ABD, İngiltere ve Almanya da dahil olmak üzere gelişmiş G20 ekonomileri tarafından yönlendirileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moody's Investor Service'e göre, G20'deki reel Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) büyümesi 2022'de yüzde 2,7'den 2023'te yüzde2,1'e ve 2024'te yüzde 2,2'ye yavaşlayacak.

    Raporda, "ABD, İngiltere ve Almanya'daki ılımlı durgunluklar ve Fransa ve İtalya'daki durgun ekonomik aktivite dahil olmak üzere, özellikle önemli gelişmiş ekonomilerde çok zayıf büyüme bekliyoruz" deniyor.

    Enflasyon veya finansal bulaşma risklerinin yüksek olduğu bildirilirken, ABD'li politika yapıcılar bir temerrüde düşmekten kaçınmak için ülkenin borç limiti konusunda geçici bir anlaşmaya vardılar.

    Ajans, toplam talebi yeterince zayıflatmadaki başarısızlığın bazı merkez bankalarını daha da sıkılaştırmaya zorlayabileceği konusunda uyardı.

    Moody's “ABD ekonomisi için 2023 ve 2024'te yüzde 1 civarında ekonomik büyüme oranları öngörüyoruz, bu oran 2022'de kaydedilen yüzde 2,1'den önemli ölçüde düşük ve büyüme trendinin altında. Bu tahminler, 2023'ün ikinci yarısında hafif bir durgunluk - işsizlik oranını yaklaşık yüzde 5,0'e çıkaracak birkaç çeyrek ardışık daralma - içeriyor." diye yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ajans, "Büyüme beklentilerimiz, zaten yüksek faiz oranlarından kaynaklanan genel kredi talebinde önemli bir geri çekilme içeriyor, bu nedenle ABD bölgesel bankalarındaki son stres nedeniyle tahminlerimizi önemli ölçüde değiştirmedik" diye ekledi.

    Moody's, Almanya örneğinde, imalat sektöründeki zayıflık, işgücü kıtlığı, yüksek faiz oranları ve yapışkan ve yüksek enflasyonun ekonomik görünümü kötüleştirdiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow