hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody's, Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti

    Moodys, Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti
    expand

    Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye artık toparlanma ve ayağa kalkma sürecine girdi. Dün açıklanan 2022 son çeyrek büyüme rakamları yurt içi piyasalara ve Türkiye'ye yönelik küresel finansal bakışa da yeni bir ivme kattı. Türkiye, 2022'de yüzde 5,6 ve 2022 son çeyreğinde yüzde 3,5 büyüdü. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de verilerin ardından Türkiye için 2023 ve 2024 yılı büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin ekonomik büyümesine yönelik Moody's revizeye gitti. Anlamlı yükseliş gerçekleştiren Moody's, G20 ülkeleri için de revize gerçekleştirdi.

    Moody's ABD, Kanada, Euro Bölgesi, Rusya, Hindistan, Meksika ve Türkiye için 2023 yılı için reel büyüme projeksiyonlarını güçlü artırırken Çin için 2023-2024 yılında beklediği yüzde 4'lük büyümeyi yüzde 5'e çıkardı.

    Kuruluş, Türkiye için 2023 ve 2024 yılı Büyüme tahminlerini yüzde 2 ve yüzde 3'ten yüzde 2,3 ve yüzde 4'e çıkarırken büyümeyi revize etmesinin nedeni olarak depremin oluşturduğu yıkımın yeniden inşası ile ortaya çıkacak güçlü ekonomik aktivite olarak yorumladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow