hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody's'ten '2023'te bir yavaşlamaya hazır olun' uyarısı

    Moodysten 2023te bir yavaşlamaya hazır olun uyarısı
    expand

    Moody's Analytics büyümenin neredeyse durma noktasına geldiği ancak bir "yavaşlama" senaryosunun daha olası olduğunu belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in baş ekonomisti Mark Zandi, neredeyse her senaryoda, ekonominin zor bir 2023 geçireceğini vurgulayarak “Enflasyon hızla ılımanlaşıyor ve ekonominin temelleri sağlam. Biraz şans ve Fed'in makul ölçüde becerikli politika oluşturmasıyla, ekonomi tam bir gerilemeden kaçınabilir.” dedi.

    Moody's, Zandi'nin meslektaşı Cristian deRitis'in kullandığı bir ifadeyle, ekonomik büyümenin "neredeyse durma noktasına geldiğini ancak asla tersine dönmediğini" söyledi.

    Pek çok CEO, yatırımcı ve tüketici 2023'te bir durgunluktan endişe ediyor. Ekonomiyle ilgili son zamanlardaki tüm endişeler göz önüne alındığında, böyle bir yavaşlama açıklaması birçok kişiyi rahatlatacak.

    Durgunluk korkuları, 2022'nin ABD hisse senetleri için 2008'den bu yana en kötü yıl olmasına yardımcı oldu. CFRA Research'e göre S&P 500'ün geçen yılki yüzde 19,4'lük düşüşü, 1945'ten bu yana en büyük dördüncü düşüşü oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow