hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley: ABD piyasaları artık ölüm bölgesinde

    Morgan Stanley: ABD piyasaları artık ölüm bölgesinde
    expand

    Morgan Stanley baş analisti Mike Wilson, New York borsasının Ocak ayında aşırı şiştiğini ifade ederek gösterge S&P 500'ün keskin bir şekilde düşmesini beklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley'in baş stratejisti Mike Wilson, ABD hisse senetlerinin sürdürülemez zirvelere çıktığı ve aylar içinde yüzde 26 düşebileceği konusunda uyardı.

    Bankanın baş ABD hisse senedi stratejisti Wilson bir analist notunda, hisse senedi değerlemelerinin mevcut seviyesinin "ölüm bölgesi" ile karşılaştırılabileceğini söyledi.

    Wilson, "Yüksek irtifa dağcılığındaki birçok ölüme, ya doğrudan hayati fonksiyonların kaybı ya da dolaylı olarak stres altında verilen yanlış kararlar ya da kazalara yol açan fiziksel zayıflama neden olmuştur" diye yazdı ve "Bu, hisse senedi yatırımcılarının bugün kendilerini buldukları ve açıkçası son on yılda pek çok kez bulundukları yer için mükemmel bir benzetme" diye ekledi.

    Metafor, hisse senedi fiyatlarının bu yılın başından bu yana tırmandığı aşırı seviyelere işaret etti.

    Wilson, S&P 500'ün aylar içinde mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 26 düşerek 3.000 puana düşebileceğini öne sürdü ve "kazançlardaki bir sonraki düşüşten önce ana kampa geri dönme zamanı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahmin, birçok analistin 2008 mali krizinden bu yana borsa için en kötüsü olarak adlandırdığı yılı takip ediyor. Dow Jones yüzde 8,8, S&P 500 yüzde 19,4 ve Nasdaq yüzde 33,1 olmak üzere üç endeks de 2022'de düşüş yaşadı.

    Wilson'ın son notunda, "Ekim ayında makul fiyatlardan ve düşük beklentilerden başlayan ayı piyasası rallisi, Fed'in bekleme/dönüşüne dayanan spekülatif bir çılgınlığa dönüştü" dedi.

    Stratejist, enflasyonun diğer birçok iktisatçının tahmininden daha sert olmasını beklediği ve Fed'i artan fiyatları kontrol altına almak için oranları artırmaya zorlayacağı için piyasadaki yükselişin uzun sürmeyeceği konusunda daha önce de uyarmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow