hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley: Asya’nın büyümesi bu yıl hem ABD'yi hem de Avrupa’yı geride bırakacak

    Morgan Stanley: Asya’nın büyümesi bu yıl hem ABDyi hem de Avrupa’yı geride bırakacak
    expand

    Morgan Stanley’e göre Asya’nın ekonomik büyümesi, güçlü iç talebin liderliğinde bu yıl ABD ve Avrupa’yı geride bırakacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley, Asya’nın büyümesinin bu yıl hem ABD’yi hem de Avrupa’yı geride bırakacağını söyledi.Asya baş ekonomisti Chetan Ahya, “Japonya da dahil olmak üzere Asya’nın ABD ve Avrupa’dan daha iyi performans göstermesi için öne sürdüğümüz en büyük argüman, iç talebin güçlü olduğu gerçeğidir” dedi. 

    Ahya, CNBC’ye verdiği demeçte, “Çin birdir. Yeniden açılması ve aynı zamanda maliye ve para politikasının destekleyici olması nedeniyle oldukça güzel bir toparlanma yaşıyor.” dedi. Ekonomist, diğer üç büyük Asya ekonomisinin (Hindistan, Endonezya ve Japonya) da güçlü iç talep gösterdiğini ekledi.

    Ahya, “Bölgedeki büyümenin bu yıl sonuna kadar yaklaşık 500 baz puan daha iyi performans göstermesini bekliyoruz ki bu yılın dördüncü çeyreğidir” dedi.

    Bankanın bölge için yaptığı yükseliş tahmini, Uluslararası Para Fonu’nun dünya ekonomisi için zorlu bir yıla rağmen Asya Pasifik’in dinamik bir bölge olmaya devam ettiğine dair en son görüşleriyle örtüşüyor.

    Ajans geçen hafta, parasal sıkılaştırmaya rağmen Asya’nın iç talebinin şimdiye kadar güçlü kaldığına dikkat çekti. IMF bir blogda, “Bölgenin, geçen yılki yüzde 3,8′den yüzde 4,6′ya hızlanırken, bu yıl küresel büyümeye yüzde 70′ten fazla katkıda bulunacağını tahmin ediyoruz” diye yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin’in toparlanmasının “herkesin beklentilerinden daha iyi gittiğini” söyleyen Ahya, enflasyonu ülke için büyük bir risk olarak görmediğini belirtiyor.

    “Enflasyon gecikmeli bir veri noktasıdır ve enflasyon rakamına bakıp toparlanmanın yolunda gitmediği sonucuna varmamız gerektiğini düşünmüyorum” dedi ve Çin’in emlak sektörünün ”çok keskin bir şekilde toparlandığını” da sözlerine ekleyen Ahya, Hindistan’ın da döngüsel faktörler nedeniyle güçlü büyüme potansiyeli gösterdiğini söyledi.

    Ekonomist, “Bankacılık sistemi temizlendi, şirketler sektörü teslim oldu” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow