hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley beklentisini değiştirdi: Fed Mart'ta bir 25 baz puanlık faiz artırımı daha yapar

    Morgan Stanley beklentisini değiştirdi: Fed Martta bir 25 baz puanlık faiz artırımı daha yapar
    expand

    ABD'de son tarım dışı istihdam verisi beklentileri alt üst etti. Dev yatırım bankası Morgan Stanley, Fed'in Mart'ta da 25 baz puanlık faiz artırımıyla sıkılaşmaya devam edeceğini tahmin ettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından yaptığı değerlendirmede Fed'den Mart ayındaki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımı daha beklediğini bildirdi.

    Tarım dışı istihdam verisi öncesinde Morgan Stanley, Fed'in Mart ayında faizi yüzde 4,50-4,75 seviyesinde sabit tutacağını öngörüyordu.

    Morgan Stanley yaptığı değerlendirmede, "Güçlü tarım dışı istihdam verisi tahminimizi değiştirdi. Mart ayındaki FOMC toplantısına kadar daha fazla veri gelecek, ancak verilerin Fed'in faizleri yeterinci sınırlayıcı bölgeye taşıdığı sinyalini vermek için yetterli zamanları olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

    Faiz için tepe noktasına yönelik beklentisini yüzde 4,75'ten 4,875'e çıkaran Morgan Stanley, ilk faiz indiriminin Aralık 2023'te geleceği beklentisini ise sürdürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow