hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley'den S&P 500 hisse senetleri düşecek uyarısı

    Morgan Stanleyden S&P 500 hisse senetleri düşecek uyarısı
    expand

    Morgan Stanley stratejistlerine göre, pahalı ABD hisse senetleri, S&P 500'ün bu yılın ilk yarısında yüzde 26'ya kadar kaydığını görebilecek bir uyarı işareti veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley'in Michael Wilson liderliğindeki stratejistlerine göre, son veriler ekonominin bir durgunluktan kaçabileceğini gösteriyor, ancak aynı zamanda Fed'in pivot olasılığını masadan kaldırdı.

    Wilson notunda, özellikle Fed'in parasal sıkılaştırmayı sonlandırmaktan çok uzak olduğu, oranların tüm eğri boyunca daha yüksek kaldığı ve kazanç beklentilerinin hâlâ yüzde 10 ila yüzde 20 çok yüksek olduğu için hisse senetleri için risk-ödülün şu anda "çok zayıf" olduğunu yazdı.

    Geçen yılki Kurumsal Yatırımcı anketinde hisse senetlerindeki düşüşü doğru bir şekilde tahmin ettiğinde 1 numara olan stratejist, "Kazançlardaki bir sonraki düşüşten önce ana kampa geri dönme zamanı" dedi.

    Geçen yıl bir ayı piyasasına girdikten sonra, ABD hisse senetleri 2023'te, enflasyondaki düşüş belirtilerinin Fed'in faiz artırımlarının hızını yavaşlatabileceğine dair iddiaları artırmasıyla ralli yaptı.

    Ancak politika yapıcılar, fiyat baskıları yüksek kalmaya devam ettikçe faiz oranlarının daha da yükselebileceği konusunda uyarıda bulunurken, şirket kazançlarına yönelik karamsar bir görünüm son birkaç gün içinde risk algısını azalttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bir menkul kıymet fiyatının iki hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösteren S&P 500'ün sözde MACD momentumu şimdi zayıflıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow