hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley'den yatırımcılara Fed uyarısı

    Morgan Stanleyden yatırımcılara Fed uyarısı
    expand
    KAYNAKBloomberg

    ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley'den Caron, piyasaların Fed faiz artırımlarında yanlış olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley Investment Management'tan Jim Caron'a göre, piyasalar ABD merkez bankacılarının bir nesildeki en yüksek enflasyonu dizginlemek için ne kadar ileri gidebileceklerine hazır değil.

    Varlık yöneticisinin baş sabit getirili stratejisti Caron, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, "Faiz döngülerinin yeterince fiyatlandırıldığına inanmıyorum," dedi.

    Politika yapıcılar, enflasyon kontrol altına alınana kadar daha yüksek oranlara ve daha sıkı para politikasına duyulan ihtiyaç konusundaki şahin mesajlarını güçlendirmeye devam ediyor.

    Geçen hafta, bir grup politika yapıcı, merkez bankasının enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürme taahhüdünü ve fiyat baskılarını hafifletmek için açık kanıtlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

    Fed, geçen hafta yılın son politika toplantısında faiz oranlarını yarım puan artırarak göstergeyi yüzde 4,25 ila yüzde 4,5 hedef aralığına getirdi. Sözde nokta grafiği, bir önceki tahmin turundaki yüzde 4,6'dan, gelecek yıl sona eren oranları yüzde 5,1'de gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yine de, Fed tarihli gecelik endeks takasları, Mayıs toplantısına kadar 50 baz puanın biraz üzerinde oran artışlarını fiyatlıyor ve ardından 2023'ün sonuna kadar yüzde yarım puan indirim yapıyor.

    Caron, dramatik bir şey olmadıkça, enflasyonun kontrol altında olmasını sağlamak için Fed'in oranları bir süre daha %5,25'te tutmasını bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow