hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ne zaman, hangi tarihte ödenecek?

    Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ne zaman, hangi tarihte ödenecek
    expand

    2023 Yeniden değerleme oranı belli olmasının ardından MTV ne zaman ödenecek? Sorusu gündeme geldi. İşte yeni yıl için uygulanacak yeniden değerleme oranı ve ödeme tarihleriyle ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl iki taksit şeklinde ödenen MTV ödeme tarihi araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ilişkin yeniden değerleme oranı netleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61.5 olarak belirlendi. Karar, 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek.

    MTV 2022 NE ZAMAN ÖDENECEK?

    Motorlu Taşıtlar Vergisi her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenir. Takvim yılının ilk altı ayında, taşıtın bünyesinde bir değişiklik olması veya verginin artırılması veya azaltılması halinde ikinci taksit, yeni duruma göre ödenir. Bankalar MTV ödemelerini kredi kartlarına taksit kampanyası gerçekleştiriyor. Vergi dairelerinde yoğunluk olmaması adına gib.gov.tr üzerinden de kolaylıkla saniyeler içinde ödemeler gerçekleştirilebiliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow