hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama 2019

    Ne zaman emekli olurum Emeklilik yaşı hesaplama 2019
    expand

    Emeklilik yaşı hesaplama uygulaması ‘Ne zaman emekli olurum?’ sorusunun yanıtını arayan binlerce kişi tarafından sıklıkla kullanılıyor. Vatandaşlara bu alanda kolaylık sağlamak adına hesaplama sistemini aktif eden SGK gerekli bilgiler girildikten sonra emekli olma yaşını kullanıcının bilgisine sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ne zaman emekli olurum?” uygulaması 2019 yılında da emeklilik yaşını merak eden kişiler tarafından kullanılıyor. Doğum tarihi, prim ödeme gün sayısı, cinsiyet ve 3600 günün doldurulduğu tarih gibi bilgilerin istendiği uygulamada tüm bilgiler girildikten sonra kişinin ne zaman emekli olacağı açıklanıyor.

    Uygulama aynı zamanda e-devlet üzerinden de kullanılabiliyor. İşte emeklilik yaşı hesaplama ile ilgili bilinmesi gerekenler…

    EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR?

    Yaş hesaplamak için kişiden istenen bilgiler şöyle; cinsiyet bilgisi (kadın ve erkekte emeklilik yaşı farklı olduğu için), malüliyet bilgisi, erken yaşlanma bilgisi, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayısı, varsa diğer sandıklara ait gün sayısı, yine varsa askerlik gün sayısı, fiili gün sayısı, varsa yurtdışı gün sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih.

    Bu bilgiler girildikten sonra ‘gönder’ tuşuna basıldığı takdirde kişinin ne zaman emekli olacağı bilgisi sistem tarafından otomatik olarak hesaplanıyor ve sonuç kişiye aktarılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ...

    Aynı uygulama e-devlet hizmetleri arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait “Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?” başlığı altından da sorgulanabiliyor.

    E DEVLET NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow