hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnafa nefes kredisi 2021 başvurusu nasıl yapılır? Esnafa destek nefes kredisi başvuru şartları belli oldu mu?

    Esnafa nefes kredisi 2021 başvurusu nasıl yapılır Esnafa destek nefes kredisi başvuru şartları belli oldu mu
    expand

    Esnafa nefes kredisi ile ilgili açıklama Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında esnafa yardım açıklamasında bulunan Erdoğan, detayların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulacağını belirtti. Peki, nefes kredisi 2021 başvurusu nasıl yapılır, esnafa destek kredisi başvuru şartları neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan esnafa yapılacak yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İki ayrı gruba 5 bin ve 3 bin lira hibe yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında bir kolaylığı sağlayacak adımları atıyoruz.” dedi.

    NEFES KREDİSİ 2021 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    Esnada destek nefes kredisi 2021 başvuru şartları ile ilgili açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelecek. Bakanlık’tan konuya ilişkin henüz bilgilendirme gelmese de geçtiğimiz yıllarda yapılan kredilerde olduğu gibi sabit faiz uygulanması bekleniyor.

    Geçtiğimiz yıl TOBB öncülüğünde yapılan kredilendirmede yüzde 7.5 sabit faiz ve azami tutar 100 bin lira olarak belirlenmişti.

    Yıllık cirosu belirli bir miktarın altında olan işletmelerin bu krediden yararlanması bekleniyor. Yine taksit öteleme ya da yapılandırma gibi seçeneklerin de sunulacağı tahmin ediliyor.

    Krediyle ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldiği anda tüm detaylar haberimizde yerini alacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow