hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NFT nedir, ne demek, nasıl yapılır? NFT token nasıl oluşturulur?

    NFT nedir, ne demek, nasıl yapılır NFT token nasıl oluşturulur
    expand

    İlk olarak 2015 yılında ortaya çıkan ve dünyada giderek popüler hale gelen Non-Fungible Tokens, yani takas edilemez jetonlar anlamına gelen NTF gündemde. Peki, NFT nedir, ne demek, nasıl yapılır? NFT token nasıl oluşturulur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerde araştırılan konular arasında yer alan NFT ile ilgili detaylar merak ediliyor. Token piyasasında öne çıkmaya devam eden NFT, dijital sanat eserlerini ve koleksiyon ürünlerini tescil edilebilir ve satılabilir varlıklar haline getiriyor. NFT, blok zinciri teknolojisiyle kayıt altında tutulan dijital sertifikalar olarak kullanılıyorlar. İşte NFT ile ilgili detaylar..

    NFT NEDİR, NE DEMEK, NASIL YAPILIR?

    Değiştirilemez Tokenler (NFT), fiziksel dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımalarıdır. Herhangi bir futbolcu kartının, bir ayakkabının veya bir kalemin değiştirilemez tokeni olabilir. Bu tokenler, kripto para birimlerinin aksine birbirleriyle takas edilemez çünkü her değiştirilemez token, dijital para birimlerinin aksine birbirinden farklıdır.

    NFT NASIL YAPILIYOR, OLUŞTURULUYOR?

    Değiştirilemez tokenler rahatlıkla birbirilerinden ayrılabilmeleri ve doğrulanabilmeleri için özel olarak tasarlanmışlardır. Genellikle Ethereum altyapısında oluşturulan bu dijital varlıklar, ERC-721 ve ERC-1155 belirteçlerinin standartlarına göre oluşturuluyorlar. Ethereum altyapısının yanı sıra Eos, Neo ve Tron geliştiricileri de NFT oluşumunu teşvik etmek adına kendi belirteç standartlarını yayınladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Değiştirilemez Tokenler, sahip oldukları özellikler sebebiyle genellikle telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanıyor. Örneğin bir sanatçı, kendi sanat eserini değiştirilemez token olarak oluşturduğunda ürünün her satışında sanatçı kendisine pasif gelir oluşturmuş oluyor. NFT tokenler, yakın zamanda oluşturulan pek çok platform aracılığıyla oluşturulabiliyor.

    DEĞİŞTİRİLEMEZ TOKENLERİN BAŞLICA ÜÇ ÖZELLİĞİ;

    Bölünemez

    Yıkılmaz

    Doğrulanabilir

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow