hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nomura, Fed'den 25 baz puan indirim bekliyor

    Nomura, Fedden 25 baz puan indirim bekliyor
    expand

    Silicon Valley Bank'ın batması sonrasında Fed'den beklentiler değişti. Bankanın finansal istikrar risklerini değerlendirmeye ihtiyaç duyacağını öngören Nomura analistleri, Fed'den faiz indirimi beklediklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nomura analistleri, Fed'in gelecek hafta yapacağı toplantıda faizi 25 baz puan indireceğini ve parasal sıkılaştırmada frene basacağını öngörüyor. Analistler SVB batmadan önce Fed'den 50 baz puan artırım bekliyorlardı.

    Goldman Sachs'dan Fed'in Mart toplantısında faizi değiştirmeyeceğini öngörmüştü.

    Sadece birkaç ay önce 200 milyar doların üzerinde varlığa sahip olan Silicon Valley Bank (SVB), Cuma günü klasik bir banka tasfiyesi şeklinde iflas etti.

    Bankanın durumundan endişelenen mevduat sahipleri, SVB'nin hisselerinin düştüğünü gören ve FDIC'yi borç vereni kapatmaya zorlayan para çekmek için koştu. SVB, 2008 krizinden bu yana çöken en büyük ABD finans kurumu oldu.

    SVB'nin düşüşü, geçtiğimiz Çarşamba günü California merkezli kripto odaklı banka Silvergate'in yaklaşmakta olan tasfiyesi hakkında yaptığı duyurunun ardından geldi. Pazar günü de, New York merkezli Signature Bank, düzenleyiciler tarafından kapatılarak ABD bankacılık endüstrisinde bir haftadan kısa bir süre içinde üçüncü başarısızlık oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow