hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Norveç’ten Almanya’ya gaz taahhüdü

    Norveç’ten Almanya’ya gaz taahhüdü
    expand

    Rusya’nın arz kısıtlamalarının ardından Avrupa’da gaz tedarikçisi olma konumunu yükselten Norveç, bölgedeki enerji krizi için Almanya’ya gönderdiği gazı maksimum seviyede tutmakta kararlı olduğunu duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayında 128,4 milyar kronluk gaz ihracatıyla tüm zamanların rekorunu kıran Norveç’ten Avrupa’ya sevkiyat konusunda yeni bir açıklama geldi. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, ülkenin gaz arzının artırmasının yeni gaz rezervlerinin keşfedilmesine bağlı olduğunu söyledi.

    "Norveç, Almanya'ya mümkün olduğu kadar gaz gönderiyor.” diyen Stoere, toplamda doğal gaz ihracatlarını yüzde 10'a yakın artırdıklarını söyledi. Stoere mevcut ihracat miktarının maksimum miktar olduğunu belirtirken “İhracatı bu seviyede tutmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.

    Avrupa'nın en büyük petrol ve gaz üreticisi olan Norveç, dün açıkladığı rakamlarla artan enerji fiyatları ortamında gaz ihracı rekorunu tazelediğini göstermişti.

    Avrupa Birliği ve İngiltere’nin gaz ihtiyacının yüzde 20-25'ine cevap veren ülke, Temmuz ayında 128,4 milyar kron gaz ihracatı ile Mart’taki 138,1 milyar kron rekorunu egale etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow