hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz işletmeler 2023'te iflasla karşı karşıya

    İngiliz işletmeler 2023te iflasla karşı karşıya
    expand

    İngiltere'de yaşam maliyeti krizi alışveriş yapanların bütçelerini zorladığından işletme iflaslarının artacağı tahmin ediliyor. Bir araştırmaya göre, birçok perakendeci 2023'te iflas etme riskiyle karşı karşıya.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'de derinleşen yaşam maliyeti krizi yıl içinde daha fazla perakende başarısızlıkla sonuçlanacak.

    Bloomberg'in kredi sigortası şirketi Atradius'taki uzmanlara dayandırdığı habere göre, Atradius'taki borç tahsilatı uzmanları, 2022'de perakendeci ve tüketici firmalarında alacak taleplerindeki sıçramanın, diğer işletmelerin yeniden finansman veya geniş kapsamlı yeniden yapılandırmalar başlatmasıyla sonuçlanan belirsizliğin bir işareti olabileceğini söyledi.

    İngiltere, Joules ve Made.com gibi yüksek profilli iflaslar da dahil olmak üzere 2022'de perakende iflaslarında bir artış gördü. Alvarez & Marsal'ın Avrupa genel müdürü ve perakende başkanı Erin Brookes, Joules ve Made.com markalarını satın almak için Next tarafından yapılan anlaşmaların daha fazla konsolidasyona işaret edebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PA haber ajansına verdiği demeçte, "Pandemiden çok daha zayıf bilançolarla çıkan ve şimdi düşük tüketici duyarlılığının yanı sıra herhangi bir arz kesintisi ve maliyet enflasyonundan etkilenen perakendeciler ve markalar var" dedi.

    Brookes'a göre, "Bunların hâlâ sunacak bir şeyleri var, bu nedenle daha büyük, daha güçlü gruplardan bazıları kesinlikle etraftaki fırsatları görecek."

    Rapor ayrıca, geçtiğimiz yıl boyunca çevrimiçi perakende devleri Boohoo ve Asos'un, mağazaların yeniden açılması ve bütçeler üzerindeki baskının ardından talepteki yavaşlama nedeniyle hisselerinin %70'in üzerinde düştüğünü gördüğünü gösteriyor.

    Brookes, bir durgunluğun onaylanmasının beklendiği 2023'e potansiyel olarak zorlu bir başlangıca girerken Noel'in birçok perakendeci için paha biçilmez olabileceğini açıkladı.

    Atradius'a göre perakende sektörü üzerindeki baskı, ödeme taleplerinde 2021'e kıyasla %71'lik bir artışla sonuçlandı ve bu, inşaat sektöründe yalnızca daha kötüydü. THG, AO World ve Asos da dahil olmak üzere bir dizi perakendecinin, özellikle çevrimiçi perakende sektöründe, yatırımcıların endişeleri nedeniyle yıl boyunca kredi sigortalarının teminatının kesildiği bildirildi.

    Atradius İngiltere'de reklam başkanı James Burgess , "Noel sonrası sonuçları izlemeye devam edeceğiz, ancak 2022'nin 4. çeyreğinde birkaç büyük başarısızlık gördükten sonra, olumsuz eğilimin 2023'te de devam etmesini bekliyoruz" uyarısında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow