Ocak ayı Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı

Konut Fiyat Endeksi ocak ayında aylık yüzde 6,9 ve yıllık yüzde 153,1 artışla 708,3 seviyesinde gerçekleşti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ocak 2023 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı.
Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), ocakta bir önceki aya göre yüzde 6,9 artarak 708,3 seviyesinde gerçekleşti.
KFE, ocakta yıllık bazda yüzde 153,1 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 59,1 oldu.
Üç büyük il için KFE değişimine bakıldığında, ocakta bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 6,0, 6,0 ve 5,8’lik artış görüldü. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul’da yüzde 154,4, Ankara’da yüzde 156,8 ve İzmir’de 149,9 yükseldi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?
Altın ve piyasalar için kritik uyarı! İslam Memiş’ten cuma günü alarmı...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Temmuz 2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Enflasyon tahminleri ve maaş hesaplamaları
SON DAKİKA! Otomobil Almayı Planlayanlar Dikkat! Pazarda Dikkat Çeken Hareketlilik! İşte 2. Elde Fiyatı En Çok Düşen Markalar