hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul servislerine GPS zorunluluğu

    Okul servislerine GPS zorunluluğu
    expand
    KAYNAK DHA

    Aydın  Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala öğrenci servis araçlarına yönelik gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan tedbirler hakkında yaptığı yazılı açıklama ile bilgi veren CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurul Kararı ile servis araçlarına GPS takılmasını zorunlu hale getirdiklerini söyledi. Yeni eğitim öğretim yılında her türlü denetim mekanizmasının faaliyette olacağını ve en ufak aksaklığa izin vermeyeceğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Ben de bir anneyim. Eğitim çocuklarımız için en önemli kavram. Bu yüzden konuya hassasiyetle yaklaşıyorum. Son zamanlarda ülkemizde bazı servis araçlarında yaşadığımız sıkıntıların Aydın'da da yaşanmaması için geçen Haziran ayında UKOME'den bir karar geçirdik. Bu karar doğrultusunda tüm okul servislerinde veli bilgilendirmeyi içeren GPS ve öğrencilerimizin araçta online izlenebileceği kamera sistemini zorunlu hale getirdik. Bu sistem ile birlikte ailelere belirli bir şifre verilerek, aileler servisin ne zaman geleceğini, çocuklarının servisten ne zaman indiğini, çocuklarının seyahat süresince içerideki durumlarını anlık olarak görebilecekler" diye konuştu.

    Okul servislerine GPS zorunluluğu

    Sisteme geçmeyenin ruhsatı iptal olacak

    Sistemin bu yıl uygulanacağını belirten Başkan Çerçioğlu, "Sistemi uygulamayan servis araçlarına yasal olan tüm cezaları uygulayacağız. Hatta ruhsatlarını iptal etme noktasına kadar gideceğiz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow