hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OPEC+ 'daha derin' üretim kesintilerini düşünüyor

    OPEC+ daha derin üretim kesintilerini düşünüyor
    expand

    Avrupa Birliği'nin Rus arzına karşı yaklaşmakta olan kısıtlayıcı önlemleri, enerji ittifakı OPEC+'ın üretimi daha da kısmaya zorlayabileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri (OPEC+), bu hafta petrol üretiminde daha derin kesintiler uygulayabilir.

    CNBC'nin analistlere dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki petrol üreticisi ülkeler grubunun, üretim politikalarının bir sonraki aşamasına karar vermek için Pazar günü bir araya gelmesi bekleniyor. 

    Toplantı, Avrupa Birliği'nin Moskova karşıtı son yaptırımlarının başlamasından bir gün önce yapılacak.

    Blok, Rusya'dan deniz yoluyla petrol arzı için varil başına 60 dolarlık bir fiyat tavanı üzerinde geçici olarak anlaşmaya vardı.

    Politik risk danışmanlığı Eurasia Group analistleri, medya kuruluşu tarafından görülen bir araştırma notunda, "Nihayetinde, karar, OPEC+ toplantısı sırasında petrol fiyatının gidişatına ve Avrupa Birliği yaptırımları nedeniyle piyasalarda ne kadar bozulma olduğuna bağlı olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RBC Capital Markets'tan Helima Croft, "Şu anki beklentim, eğer fiyatlar Brent'in 70'lere girmesiyle flört ediyorsa, OPEC kesinlikle daha derin bir kesinti yapacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow