hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomotiv devi 1300 kişiyi işten çıkartacak

    Otomotiv devi 1300 kişiyi işten çıkartacak
    expand

    İsveçli Volvo, maliyet kesintileri çerçevesinde 1.300 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Hamle, şirketin ülkedeki iş gücünün yüzde 6'sına karşılık geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volvo Cars, maliyet düşürmeyi hızlandırmak için İsveç'te yaklaşık 1.300 ofis çalışanını işten çıkaracak. Şirket, 1.100 çalışanı için işten çıkarma bildirimi yayınladığını, geri kalan 200 beyaz yakalı pozisyonun ise İsveç genelindeki iş incelemesinin ardından belirleneceğini söyledi.

    CEO Jim Rowan yaptığı açıklamada, daha önceki bir verimlilik hamlesi sonuç vermeye başlasa da daha fazlasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

    Rowan "Ekonomik ters rüzgarlar, artan hammadde fiyatları ve artan rekabet, muhtemelen bir süre daha sektörümüz için bir sorun olmaya devam edecek" dedi.

    1.300 kişilik işten çıkarma, Volvo Cars'ın İsveç'teki iş gücünün yüzde 6'sına eşit. 

    Şirket ayrıca, danışmanlık hizmetleri de dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda küresel operasyonlarında istihdamı azaltmayı ve maliyetleri düşürmeyi beklediğini söyledi.

    Rowan, bu işlerin nerede kesileceğini henüz belirtemediğini, ancak bu odak noktasının öncelikle ofis tabanlı pozisyonlarda kalacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow