hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomotiv devleri uygun fiyatlı elektrikli araç üretiminde anlaşamadı

    Otomotiv devleri uygun fiyatlı elektrikli araç üretiminde anlaşamadı
    expand

    Kaynaklara göre, Alman otomotiv devi Volkswagen ile Fransız Renault, Twingo'nun uygun fiyatlı elektrikli versiyonunu üretmek için bir süredir devam eden görüşmeleri olumsuzlukla sonuçlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman otomotiv devi Volkswagen ile Fransız Renault, Twingo'nun uygun fiyatlı elektrikli versiyonunu üretmek için bir süredir görüşmeler yürütüyordu. Güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre, Volkswagen uzun süredir devam eden görüşmelerden çekilme kararı aldı.

    Kaynaklar, anlaşmanın onaylanmaya çok yakın olduğunu, ancak Volkswagen'in geri adım atarak kendi arabasını geliştirmeye karar verdiğini söyledi.

    SEKTÖRDE ÇİN'İN ELİ GÜÇLENDİ

    Çinli otomobil üreticileri, son zamanlarda Avrupa'da ucuz elektrikli otomobiller satarak rakipleriyle arayı açmaya başladı. Avrupalı üreticiler ise iş birliği yaparak ucuz otomobil üretmek ve Çinlilerle rekabet etmek istiyor. Volkswagen ve Renault'nun ucuz otomobil üretme planlarının suya düşmesi, en çok Çinli rakiplerine yarayacak.

    Öte yandan Renault, 2026'da piyasaya sürülmesi planlanan elektrikli Twingo'yu geliştirmeye devam edecek. Bir Volkswagen sözcüsü ise Alman otomobil üreticisinin hala uygun fiyatlı elektrikli araç seçeneklerini araştırdığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow