hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Parasını İsviçre bankalarına yatıran Türklere kötü haber: 3.2 milyon dolar çalındı

    Parasını İsviçre bankalarına yatıran Türklere kötü haber: 3.2 milyon dolar çalındı
    expand

    İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan özel bankacılık biriminde görevli bir fon yöneticisi Türk müşterilerinin hesabından 2 yılda 3.2 milyon doları kendi hesabına geçirdiği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz HSBC Holdings Plc’in İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan özel bankacılık biriminde görevli bir fon yöneticisi, zengin Türk müşterilerinin hesaplarından 2 yılda 3,2 milyon doları kendi hesabına geçirmekle suçlanıyor.
    Habertürk'ün Tribune de Geneve gazetesindeki polis ifadelerine dayandırdığı haberine göre ismi polis tarafından gizli tutulan bankacının tek seferde bir hesaptan 10 bin İsviçre Frankı’nı aşmayan meblağlar çektiği için olayın uzun süre tespit edilemediği öne sürülüyor.

    13 bin turist iki gün mahsur kaldı

    Sahte imzayla gizliyor

    İddiaya göre fon yöneticisi Cenevre’ye müşterisinin geldiğini belirterek gişelerden nakit para çekiyor ve ardından da sahte imzalarla işlemlerini müşterilerinden gizliyordu.
    Eski çalışanla ilgili dolandırıcılık iddiası ise yüksek meblağlı bir işlemin şüphe çekmesi üzerine ortaya çıktı. HSBC sözcüsü Michael Spiess yaptığı açıklamada, bu yüksek meblağ nedeniyle şüpheler oluştuğunu, derhal iç soruşturma başlattıklarını, çalışanın iş akdini de feshederek yetkili mercilere bildirdiklerini belirtti.

    Cenevre polisi tarafından sorgulanan memur, savcılık tarafından da sahtekarlık ve güveni kötüye kullanmakla suçlandı. Öte yandan bu olayın patlak vermesinden sonra Fon‘da parası bulunan Türkler arasında panik yaşandığı da öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow