hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol Fed sonrası düşük devam ediyor

    Petrol Fed sonrası düşük devam ediyor
    expand

    Petrol fiyatları, üç seanslık artışın ardından düşüşe geçti. Piyasada yön almada Fed Başkanı Jerome Powell'ın dünyanın en büyük ekonomisi için bankacılık sektörü kredi risklerine dikkat çekmesi ve ABD ham petrol stoklarının beklenenden fazla yükselmesi etkili oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent tipi ham petrol vadeli işlemleri, Fed'in bu yıl faiz indirimi iddialarını geri çekmesi ve Hazine Bakanı Yellen'ın milletvekillerine banka mevduatları için bir "tamamen sigorta" düşünmediğini söylemesinin ardından varil başına 76 dolar civarına geriledi.

    Resmi veriler ayrıca ABD ham petrol stoklarının beklenmedik bir şekilde geçen hafta 1,1 milyon varil artarak Mayıs 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi.

    Yine de piyasa, en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'e ilişkin görünüm konusunda yükselişini sürdürüyor.

    Her iki ham petrol göstergesi de, doların altı haftanın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından Çarşamba günü 14 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışlarına ulaştı.

    Goldman Sachs Perşembe günü yaptığı açıklamada, petrol talebinin günde 16 milyon varili aşmasıyla Çin talebinin emtia kompleksi genelinde artmaya devam ettiğini söyledi.

    Danışmanlık şirketi Wood Mackenzie, ekonomisi katı kısıtlamalardan çıktığı için Çin'in bu yıl küresel petrol talebindeki artışın yaklaşık yüzde 40'ını oluşturmasının beklendiğini söyledi .

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, Enerji Enformasyon İdaresi'nden (EIA) alınan son verilere göre, ABD ham petrol stokları geçen hafta beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow