hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol fiyatları gerilemeye devam ediyor

    Petrol fiyatları gerilemeye devam ediyor
    expand

    Petrol piyasası ABD bankacılık sektöründeki risklerin yol açtığı endişeler nedeniyle aşağı geliyor. Yatırımcıda "resesyon başladı" korkusu hakim olmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrol, bankacılık kargaşasının ekonomilere zarar verebileceği ve resesyona neden olabileceğine dair endişelerin artmasıyla yüzde 3'ten fazla düşüşle varil başına 72 dolara geriledi.

    2021'in sonlarından beri görülmeyen seviyelerde gezinen fiyatlar geçen haftaki yüzde 12'lik düşüşü genişletiyor.

    Petroldeki düşüş, İsviçre'nin en büyük bankası olan UBS'nin, ülkenin en büyük ikinci bankasını kurtarmak amacıyla Credit Suisse'i satın almasına yönelik tarihi anlaşmasına rağmen geldi.

    Anlaşmanın açıklanmasının ardından ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve diğer büyük merkez bankaları piyasa likiditesini artırma ve diğer bankaları destekleme sözü verdi.

    Bir başka tarafta Kuveyt Petrol Şirketi'nden yapılan açıklamada ülkenin batısın bir petrol sızıntısı tespit edildiği ve bu nedenle acil durum ilan edildiği kaydedildi.

    Piyasa şimdi, Fed'in bu haftaki para politikası kararı öncesinde de temkinli davranırken, OPEC+'tan gelen bozguna herhangi bir olası tepkiyi yakından izliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow