hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol piyasası denge arayışında

    Petrol piyasası denge arayışında
    expand

    Petrol piyasası ABD düzenleyicilerinin bankalar için güvenceler sunarak yatırımcıların daha geniş bir mali krize ilişkin korkularını yatıştırmasıyla geçen haftaki kazanımlarına dayanıyor. Brent petrol,varil başına 75 doların üzerinde denge bulmaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li yetkililer, bankacılık sektörü için genişletilmiş bir acil durum kredisi sağlamayı düşünüyorlar, ancak petrol piyasasında yatırımcılar daha fazla piyasa oynaklığına karşı temkinli olmaya devam ediyor.

    Fed'in sıkılaştırma kampanyasını yakında sonlandıracağına dair beklentiler ve Çin'in talep toparlanmasına ilişkin iyimserlik de yükseliş havasını destekledi.

    Yine de, ABD'de resesyona ilişkin artan korkular ve dayanıklı Rus arzı piyasayı baskılarken, Brent petrol fiyatı Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyelerine yakın olmaya devam ediyor.

    Petrol kriterleri dalgalı bir ticaret haftasından sonra yükseldi. Brent petrolün fiyatı saat 13:20 itibarıyla 75.39 dolarken ABD Batı Teksas Tipi (WTI) ham petrol 69,73 dolar fiyatından satışta.

    Bloomberg tarafından bildirildiği üzere JPMorgan Chase & Co., geçen hafta yayımladığı bir notta Brent petrolün yakın vadede varil başına 60 doların altına ineceğini tahmin etmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Kansas City merkezli finans şirketi Tortoise Capital'ın CEO'su Rob Thummel, dünyanın petrol talebinin Çin talebindeki toparlanma sayesinde şimdiye kadarki en yüksek rekoruna ulaşma yolunda olduğunu söyledi.

    Thummel, CNBC’den Squawk Box’a verdiği demeçte, ”Çin talebi yıl boyunca büyüyecek ve bu başlangıç ​​turunda gerçekten hızlanacak. Şu anda ilk çeyrekte birkaç yüz bin varil, ancak üçüncü ve dördüncü çeyreğe girerken hızlanacak” dedi.

    “2023′te küresel petrol talebinin rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. Hiç olmadığı kadar yüksek olacak” diyen Thummel, Asya’dan, özellikle Çin’den gelen talebin 2023 boyunca artacağını söyledi

    Kuruluşun enerji fonunun başkanı olan Thummel, Çin’in talebin ilk çeyrek için günde birkaç yüz bin varil artırabileceğini ve ardından üçüncü ve dördüncü çeyreklerde hız kazanabileceğini tahmin etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow