hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol yeniden 100 dolar olur mu?

    Petrol yeniden 100 dolar olur mu
    expand

    On aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyelerinde gezinen petrol fiyatları için Chevron CEO'su Wirth'ten korkutan bir tahmin geldi. ICE'de Kasım vadeli Brent petrolünde fiyat bugün 55 sent artışla varil başına 94,98 dolara yükselirken, NYMEX'de Batı Teksas petrolünde fiyat 92 sent artışla 92,40 dolar oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrol dördüncü çeyrekte azalan arz nedeniyle piyasa açığının genişleyeceği beklentileri arasında varil başına 95 dolara yükseldi.

    ABD'li petrol devi Chevron'un CEO'su Mike Wirth, petrol fiyatlarına ilişkin tahminini açıkladı. Wirtg petrol fiyatlarının varil başına 100 dolara ulaşmaya yaklaştığını açıkladı.

    Wirth, arzın daraldığı, stokların azaldığı ortamda trendin varil başına 100 dolar seviyesini gösterdiğini belirtti.

    Wirth, yüksek petrol fiyatlarının ABD ve küresel ekonomi üzerinde etkili olduğunu ancak ABD ekonomisinin bunu tolere edebildiğini söyledi.

    ARZ KITLIĞI

    ABD Enerji Bilgi İdaresi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin en çok kaya gazı üreten bölgelerdeki petrol üretiminin Ekim ayında üst üste üçüncü ayda mayıs ayından bu yana en düşük seviye olan 9,393 milyon varile düşme yolunda olduğunu söyledi.

    Bu arada Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Pazartesi günü OPEC+'nın petrol arzını kısma yönündeki hamlelerini savundu ve piyasaların volatiliteyi sınırlamak için yönlendirildiğini söyledi ve küresel ekonomik ve talep belirsizlikleri hakkında uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu ayın başlarında Suudi Arabistan ve Rusya, günde toplam 1,3 milyon varillik arz kesintisini yıl sonuna kadar uzatacaklarını açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow