hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrolde tehlikeli yükseliş: Nedeni ne?

    Petrolde tehlikeli yükseliş: Nedeni ne
    expand

    Petrol fiyatlarındaki yükseliş üçüncü haftada da devam etti. OPEC+’nın hafta başında 1 milyon varilin üzerinde üretim kesintisi kararı sonrası piyasanın neden yükseldiği merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrolde Cuma sabah saatlerinde 85 dolar seviyesi görüldü ve petrolde gün içinde yatay seyir izlendi. OPEC+ duyurusunun hız verdiği petrol fiyatı rallisi, ABD ve Çin’den gelen endişe verici ekonomik verilerle sınırlandı.

    Mart ayının ortasından bu yana yüzde 26’lık artışın gözlendiği petrolde, haftanın son işlem gününde 85 dolar seviyesi görüldü.

    Analistler resesyon tehdidinin talep üzerindeki etkisinin OPEC+ kararından daha büyük olduğunu belirterek, petrolde yükselişin duraklamış olabileceğini; arzdaki daralma nedeniyle yukarı yönlü potansiyelin ise sürebileceğini kaydetti.

    Bu haftanın en önemli verilerinden biri olan ABD tarım dışı istihdam verisi ise yine beklentiyi aştı ve mart ayında tarım dışı istihdam artışı 236 bin oldu. Ülkede resesyon endişelerini artıran tarım dışı istihdam verisine ek olarak; mart ayındaki işsizlik oranı ise yüzde 3.5 oldu.

    Tarım dışı istihdam verisinin yanında ABD hafta boyunca istihdam bazlı veriler aldı. ABD'den gelen veriler, hizmet sektörü büyümesinin 3 ayın en düşük seviyesine gerilediğini ve özel şirketlerin beklenenden daha az istihdam yarattığını gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir başka veride ABD ham petrol stokları geçen hafta 2,329 milyon varillik düşüş beklentisinin üzerinde 3,739 milyon varil düştü. Benzin stokları yüzde 4 azaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow