Peugeot'un Opel'i satın almasına AB'den onay

Avrupa Birliği (AB), Fransız otomobil üreticisi Peugeot’un Alman otomobil şirketi Opel'i satın almasına onay verdi.
AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Peugeot Citroen grubunun (PSA) Opel'i satın alması işlemine yönelik olarak gerçekleştirilen inceleme sonucunda, satın almanın ilgili otomobil piyasalarında rekabeti olumsuz etkilemeyeceği sonucuna varıldığı belirtilerek, satış işleminin onaylandığı ifade edildi.
PSA grubu, bu yılın Mart ayında 2,2 milyar avro karşılığında Opel’i satın alma teklifinde bulunmuştu.
Onay sonrası, Opel ve Opel'in Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren Vauxhall markaları, PSA grubuna katılacak.
Opel ve Vauxhall'ın, PSA'ya katılmasıyla birlikte grubun Avrupa'daki ikinci büyük otomobil üreticisi firma durumuna gelmesi bekleniyor.
Opel ve Vauxhall’un Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 10 üretim tesisi ve 35 bin civarında çalışanı bulunuyor.
AB'de faaliyet gösteren şirketlerin bulundukları sektörlerde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını veya bir şirket birleşmesinin piyasalara etkilerinin ne olacağını inceleme yetkisi AB Komisyonunda bulunuyor. Komisyon, yaptığı incelemede rekabete aykırı bir durum tespit ederse buna yönelik tedbirler alabiliyor ve şirket birleşmelerini engelleyebiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
24 Haziran 2025 Salı Aktüel Ürünler: BİM Market Haziran İndirimlerine Devam Ediyor!
Orta Doğu'daki tansiyon sonrası kritik viraj: Bankalardan yeni hamle!
Orta Doğu'da tansiyon yüksek: İlk günden bu zamana neler yaşandı? İşte savaşın ekonomi haritası!
Samsun Kültür Yolu Festivali: 400’ü aşkın etkinlikte kültür ve sanat rüzgarı
Merkez Bankası faiz kararı sonrası 750 bin TL’nin 1 aylık getirisi ne oldu?