hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasa Ajandası: 11-15 Aralık 2023 Haftasında Ekonomi Takviminde Neler Var?

    Piyasa Ajandası: 11-15 Aralık 2023 Haftasında Ekonomi Takviminde Neler Var
    expand

    Piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankalarından gelecek faiz kararlarına odaklandı. Fed'in 2024'teki para politikasına ilişkin belirsizliklerin son bulup bulmayacağı merak edilirken gözler Fed, ECB ve BoE'nin açıklamalarında olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelecek hafta piyasalar hem yurt içinde hem yurt dışında yoğun bir ekonomik gündemi karşılayacak. Faiz kararları, yoğun veri akışı ve olası Moody's raporunun dikkatleri üzerine çekmesi bekleniyor.

    Fed, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) dahil 16 banka faiz kararını açıklayacak. Hong Kong Para Otoritesi gibi diğer 8 banka Fed'in kararına göre pozisyon alacak.

    Fed'in kararı 13 Aralık çarşamba günü gelecek. Perşembe günü ECB ve BoE 2024 yılının son kararlarını duyuracak.

    ABD'nin enflasyon rakamları, Fed kararının bir gün öncesinde açıklanırken bir yandan da gözler yurt içi piyasalarda olacak.

    Türkiye'de hafta Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlık Bakanlığı'nda yapılacak ilk toplantısıyla başlıyor. TBMM Genel Kurulunda "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi" görüşülecek.

    Yurt içinde ödemeler dengesi (pazartesi), sanayi üretimi (pazartesi), işgücü istatistikleri (pazartesi), inşaat maliyet endeksi (salı), konut satışları (cuma) ve tarım ürünleri üretici fiyatları (cuma) öne çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Merkez Bankası'nın (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" (cuma), Merkezi Yönetim bütçe dengesi (cuma) ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası Türkiye raporu da takvimde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow