hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasa Ajandası: 18-22 Mart haftasında ekonomi gündeminde neler var?

    Piyasa Ajandası: 18-22 Mart haftasında ekonomi gündeminde neler var
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bu hafta Fed, İngiltere ve Japonya'da merkez bankası kararları ve Euro Bölgesi'nde enflasyon verileri takip edilecek. Yurt içinde ise gözler TCMB'nin faiz kararı ve ekonomik göstergelerde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu hafta, Fed'in faiz indirimleri konusundaki belirsizlik devam ederken, önümüzdeki hafta Fed'in faiz kararına odaklanılıyor. Piyasalarda, Fed'in mart toplantısında faizleri sabit tutması bekleniyor ancak ilerleyen aylarda indirim olasılığı güçleniyor.

    Avrupa'da enflasyon verileri ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edilecek. Piyasalar, BoE'nin mart toplantısında politika faizinde herhangi bir değişiklik beklemiyor.

    Japonya'da ise BoJ'un faiz kararı ve TÜFE verileri önemli olacak.  Japonya'nın negatif faiz politikasından vazgeçme ihtimali üzerinde de durulacak.

    Yurt içinde ise TCMB'nin faiz kararı ve ekonomik göstergeler izlenecek. Hafta boyunca, pazartesi günü konut fiyat endeksi, çarşamba günü tüketici güven endeksi, perşembe günü TCMB'nin faiz kararı ve cuma günü kapasite kullanım oranı ile reel kesim güven endeksi verileri takip edilecek.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow