hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasa ajandası: 26 Şubat-1 Mart haftasında ekonomi gündeminde neler var?

    Piyasa ajandası: 26 Şubat-1 Mart haftasında ekonomi gündeminde neler var
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bu hafta Türkiye'deki GSYİH rakamları ve ABD'deki çekirdek PCE rakamları da dahil olmak üzere izlenecek pek çok ekonomik veri olacak. ABD verisi özellikle Fed'in hareketindeki belirleyiciliği açısından kritik önem taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki hafta piyasalar için veri ağırlıklı bir ekonomik gündemi beraberinde getiriyor. Türkiye'de, imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksleri (PMI) yurt dışında Almanya enflasyonu ve ABD çekirdek PCE verilerinin yanı sıra 2023 yılının dördüncü çeyreği ve tüm yılı GSYH rakamları da açıklanacak.

    ABD'de enflasyon Ocak 2024'te yıllık yüzde 3,1 artışla 308.417 puana yükseldi; Aralık ayındaki yüzde 3,4'lük artıştan sonra hafifledi ancak yüzde 2,9'luk artış yönündeki piyasa beklentilerini aştı. Veri sonrası Fed'in takip ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE rakamları daha da önem kazandı.

    Yurt içinde izlenecek diğer veriler arasında ekonomik güven endeksi, dış ticaret, hizmetler sektörü fiyat endeksi ve İstanbul enflasyonu yer alıyor. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı tutanakları, bankacılık sektörü aylık raporu yayınlanacak.

    Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları, Japonya'da tüketici fiyatları, sanayi üretimi, perakende satışlar ve konut başlangıçları bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Zelanda Merkez Bankası (RBNZ) da faiz oranı kararını açıklayacak.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow