hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasa Fed tahminlerini yükseltti

    Piyasa Fed tahminlerini yükseltti
    expand

    Piyasalar, dolardaki sıkılaşma politikasının gidişatı için tahminlerini sık sık revize ediyor. BlackRock, Powell'ın konuşmalarının ardından Fed'den final faiz oranı tahminini yüzde 6′ya getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarının önceden tahmin ettiğinden daha yüksek olabileceği konusunda uyarmasının ardından ABD federal fon oranının yüzde 6′da zirve yaptığını görüyor.

    BlackRock’un baş yatırım yetkilisi, “Fed’in faiz oranını yüzde 6′ya getirmesi ve ardından ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu yaklaşık yüzde 2′ye indirmek için daha uzun bir süre orada tutması gerektiğine dair makul bir şans olduğunu düşünüyoruz” dedi.

    Ekonominin beklenenden daha dirençli olduğunu söyleyen Rieder, en son istihdam raporuna ve tüketici fiyat endeksi okumasına işaret etti.

    Notta, “Bu kısmen, günümüz ekonomisinin artık geçmiş on yıllardaki kadar faiz oranlarına duyarlı olmamasından ve esnekliğinin bir erdem olsa da Fed için işleri karmaşıklaştırmasından kaynaklanıyor” diye yazdı.

    PİYASANIN FED'DEN BEKLENTİSİ 50 BAZ PUAN OLDU

    BlackRock’un yüzde 6′lık nihai faiz oranı çağrısı, Morgan Stanley ekonomistlerinin Powell’ın yorumunun 50 baz puanlık daha büyük zamlara devam etmek için kapıyı açtığını söylemesiyle geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şubat ayında merkez bankası oranları 25 baz puan artırarak federal fon oranını yüzde 4,50 ila yüzde 4,75 aralığına getirdi.

    CME Group’un FedWatch fed fonları vadeli işlem bahisleri takipçisine göre yarım puanlık bir artış olasılığı yüzde 73,5′e yükseldi.

    50 baz puanlık bir zam, oranı yüzde 5 ila yüzde 5,25 aralığına getirecek. Fed’in 21-22 Mart tarihlerinde toplanması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow