hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar bu konuşmayı gözlüyor! Fed Başkanı Powell 2024'ün yol haritasını çizecek

    Piyasalar bu konuşmayı gözlüyor Fed Başkanı Powell 2024ün yol haritasını çizecek
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    CNNTURK.COM/Hasan Selçuk TURAN-Gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasında. Powell son dönemde, faiz oranlarını düşürmek için acele edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell, yeni enflasyon verilerinin fiyat baskılarının devam edeceğini göstermesi nedeniyle faiz oranlarını düşürmek için acele edilmemesi gerektiği mesajını yeniden vurgulamaya devam ediyor. Powell, bu hafta Temsilciler Meclisi komitesine ve Senato paneline altı aylık para politikası için kritik dönemeçleri sunmayı planlıyor.

    Powell, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir mülakatta, erken hareket etmenin tehlikeli olabileceğini ve enflasyonun gerçek bir göstergesinin henüz oluşmadığını ifade etti. 

    Powell 5 Şubat'ta CBS'in 60 Minutes programına verdiği mülakatta, "Çok erken hareket etmenin tehlikesi, işin tam olarak bitmemiş olması ve son altı aydır elde ettiğimiz gerçekten iyi okumaların bir şekilde enflasyonun nereye gittiğinin gerçek bir göstergesi olmadığının ortaya çıkmasıdır" dedi.

    Bu temkinli yaklaşım son haftalarda enflasyonun geçen ay yükseldiğini gösteren verilerle doğrulandı.

    Cuma günü açıklanacak olan aylık istihdam raporu haftanın en önemli verisi olacak. Ekonomistler, istihdam artışının 200.000'e düşeceğini tahmin ediyor. Fed'in faizleri düşürmek için acele etmeyeceği sinyali ve diğer siyasi gelişmeler de takip edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow