hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar Fed'in ardından diğer 3 büyük merkez bankasının kararına odaklandı

    Piyasalar Fedin ardından diğer 3 büyük merkez bankasının kararına odaklandı
    expand

    Fed'in ardından 3 merkez bankası daha faiz kararını açıklayacak. Fed'in faizi sabit bırakan kararı beklentiye uygun gelirken 2023'te üç kez indirim yapılacağı sinyali piyasaları hızlandırdı. Şimdi ECB, BoE ve İsviçre Merkez Bankası'nın kararları bekleniyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed, beklentilere paralel olarak Aralık 2023'te üst üste üçüncü toplantısında Fed fon oranını yüzde 5,25-yüzde 5,5 seviyesinde sabit tuttu. Karar açıklamasında 2024'te 75 baz puanlık kesintiye işaret edilirken politika yapıcılar son göstergelerin ekonomik büyümenin yavaşladığını ve istihdam kazanımlarının azaldığını gösterdiğini söyledi.

    ABD'de enflasyon neredeyse yıl boyunca düştü ancak yüksek kalmayı sürdürüyor. Buna uygun olarak Fed de yeni tahminler yayımladı.

    Nokta grafiği olarak adlandırılan grafik, federal fon oranlarına ilişkin ortalama 2024 yıl sonu projeksiyonunun Eylül ayında görülen yüzde 5,1'den yüzde 4,6'ya düştüğünü gösterdi.

    Fed’in ardından bugün de Avrupa Merkez Bankası (ECB), İsviçre Merkez Bankası (SNB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz oranını açıklayacak. Bu bankalarının da faiz oranında değişiklik yapmaması bekleniyor. Rehberlik ise yine 2024'e odaklanacak.

    WALL STREET'TE FED RALLİSİ

    Wall Street Fed'den gelen faiz indirimi sinyalinin ardından ralli yaptı. 

    Kapanışta Dow Jones 500 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 1,40 artışla 37.090,24 puana yükseldi ve, Ocak 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S&P 500 yüzde 1,37 artarak 4.707,23 puana ve Nasdaq yüzde 1,38 kazançla 14.733,96 puana ulaştı.

    Dolar endeksi son dört ayın en düşük seviyeleri olan 102,5'in altına geriledi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow