hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar merkez bankalarının kararlarını pozitif karşıladı

    Piyasalar merkez bankalarının kararlarını pozitif karşıladı
    expand

    Küresel piyasalar, merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı haftayı pozitif tamamlama yönünde ilerliyor. Yoğun veri gündemi sonrasında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) ardından Japonya Merkez Bankası (BoJ) da politika faizinde değişikliğe gitmeyerek sabit bıraktı.

    Gelişmelerin ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil faizi yüzde 4,51 ile Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, 2 yıllık tahvil faizi de yüzde 5,2'yi aşarak Temmuz 2006'dan bu yana en yüksek seviyesini test etti.

    Dün S&P 500 endeksi yüzde 1,66, Nasdaq endeksi yüzde 1,82 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,08 değer kaybetti. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne ise pozitif bir seyirle başladı.

    Dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,69, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,59, İtalya'da MIB 30 endeksi 1,78 ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,33 azalış kaydetti. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne ise pozitif bir seyirle başladı.

    Kapanışa yakın, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,3 değer kaybederken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,1 ve Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,7 artış kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow