hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalarda bu hafta hangi gelişmeler takip edilecek? Fed’in gözü yeni veride

    Piyasalarda bu hafta hangi gelişmeler takip edilecek Fed’in gözü yeni veride
    expand

    Beklentiyi aşan ABD tarım dışı istihdam verisinin özellikle altın ve küresel hisse piyasalarında etkili olduğu geçen haftadan sonra gözler yeni haftanın yoğun gündemine çevrildi. Bu hafta açıklanacak olan ABD ve diğer büyük ülkelerin enflasyon rakamları yön belirleyici olurken yurt içi piyasalarda da ödemeler dengesi ve sanayi üretim endeksi verileri takip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalar için önemli bir hafta daha başladı. Ekonomiler için 3. çeyreğin ilk sonuçları gelmeye devam ediyor. Temmuz-Eylül dönemini kapsayan 3. çeyrekte Ağustos ayının ilk haftaları sonuçlarla geçiyor. Bu hafta dünyada enflasyon verileri gündemin ağırlığını oluşturuyor.

    ENFLASYON HAFTASI

    Bu hafta ABD, Hindistan, Çin, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya`da enflasyon açıklanacak. ABD'nin temmuz ayı enflasyon verilerinin bir önceki 9,1’lik Haziran verilerinden sonra gerilemesi bekleniyor. Beklentiler temmuzda yüzde 8,7 üzerinde yoğunlaşıyor. İtalya’da en son yüzde 8’e ve Almanya’da yüzde 7,6’ya yükselen enflasyon için rakamların yüksek ve benzer kalması bekleniyor. Çin’de de beklentiler enflasyonun nispeten düşmesi şeklinde.

    ABD ENFLASYONU YÖN BELİRLEYİCİ OLACAK

    ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti ve ardından Çin’in başlattığı kuşatma niteliğindeki askeri tatbikatla geçen geçen haftanın sn gününde ABD istihdam gücünü gösteren rakamlar etkili olmuştu. Fed’in sıkılaştırma politikasında yavaşlayıp yavaşlamayacağı merak edilirken açıklamalar şahin tonda gelmeye devam etti. Beklentiyi aşan ABD tarım dışı istihdam verisinin etkileri Asya’dan Avrupa’ya ve Kuzey Amerika’ya hissedildi. Fed’in 20-21 Eylül’de gelecek kararında bu hafta açıklanacak enflasyonun etkili olması bekleniyor. Bu nedenle enflasyon rakamlarının beklentilere göre değişimleri piyasalarda etkili olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SANAYİ ENDEKSLERİ AÇIKLANIYOR

    Öte yandan bu hafta yurt içinde Perşembe günü ödemeler dengesi ve Cuma günü sanayi üretim endeksi açıklanıyor. Özellikle rekorlarla giderek dünya borsalarından ayrışan Borsa İstanbul üzerinde etkili olması beklenirken Euro bölgesi ve İngiltere sanayi üretim verilerine de bakılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow