hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell, Cumhuriyetçi milletvekilleri ile mevduat sigortası limitlerini görüştü

    Powell, Cumhuriyetçi milletvekilleri ile mevduat sigortası limitlerini görüştü
    expand

    Fed Başkanı Jerome Powell Cumhuriyetçi milletvekillerine Kongre'nin federal sigortalı banka mevduatlarının boyutuna ilişkin sınırları yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Açıklama, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyesi Kevin Hern'den geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Çalışma Komitesi ile kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyesi Kevin Hern, Powell'ın Kongre'nin federal sigortalı banka mevduatlarının boyutuna ilişkin sınırları yeniden değerlendirmesi gerektiğini söylediğini belirtti.

    Powell'da bunu doğrulayarak, Kongre'nin gerçekten değerlendirmesi gereken rol olduğunu, bunun gündeme getirilmesinin harika bir konu olduğunu düşündüğünü söyledi.

    Bankacılık sektörünün sağlığı da son zamanlarda yasa koyucuların ve düzenleyicilerin kafasında büyük bir baskı oluşturuyor.

    Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) şu anda mevduat sahibi başına 250.000 dolara kadar sigorta yapıyor, ancak Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın bu ayki çöküşü, sigorta limitlerinin yükseltilmesi gerekip gerekmediğine dair soruları gündeme getirdi.

    Hern ayrıca, toplantı sırasında Powell'ın küçük bankalardan endüstrinin devlerine akan mevduat telaşının iki bankanın çöküşünün ardından erken ortaya çıkan bir sorun olduğunu kabul ettiğini, ancak "bunun yavaşlayarak durduğunu" söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow