hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell: Enflasyon savaşı henüz bitmeye yakın değil

    Powell: Enflasyon savaşı henüz bitmeye yakın değil
    expand

    Fed Başkanı Powell merakla beklenen Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasında enflasyonu düşürmek için agresif bir şekilde faiz oranlarını artırma niyetini sürdürürken Eylül’deki faiz artırımında enflasyon verisinin etkili olacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jerome Powell, sıkılaşma politikasının acılı da olsa devam edeceğini söyleyerek “Bu, enflasyonu düşürmenin maliyeti ancak fiyat istikrarını sağlayamamak daha derin sıkıntılara yol açar” dedi.

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed) başkanı Jerome Powell piyasaların dikkatle takip ettiği konuşmasını tamamladı.

    Powell, "Fiyat istikrarını yeniden sağlamak biraz zaman alacak ve talep ile arzı daha iyi bir dengeye getirmek için araçlarımızı güçlü bir şekilde kullanmayı gerektiriyor" dedi.

    Powell, daha yavaş bir artış hızının bir noktada “uygun” hale geleceğini belirtti. Eylül ayındaki Fed toplantısına ve politika yapıcıların 50 veya 75 baz puan daha sıkılaştırıp sıkılaştırmayacağına ilişkin olarak Powell, kararın "gelen verilerin toplamına ve gelişen görünüme bağlı olacağını" söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow