hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell: Fed yalnızca göreve odaklanmış durumda

    Powell: Fed yalnızca göreve odaklanmış durumda
    expand

    Fed Başkanı Powell ABD’nin büyüme trendinin düştüğü yaygın olarak kabul edildiğini belirtirken bankanın enflasyonu düşürmeye güçlü şekilde bağlı olduğunu ve yalnızca görevlere odaklanıldığini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyondaki yükselişin suçlusu olarak koronavirüsü gösterdi. Powell, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    Koronavirüs olmasaydı enflasyonun bu kadar hızlı yükselmeyeceğini söyleyen Powell, düşürmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

    Powell'ın açıklamaları şöyle:

    Covid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı. Pandemi iş gücü boyutunda azalmaya katkıda bulundu. Enflasyon düşürmeye güçlü şekilde bağlıyız. Yalnızca görevlerimize odaklandık.

    Politik değerlendirmelerden etkilenmeyeceğiz. Enflasyon beklentilerinin iyi çıpalanması çok önemli. İş gücü piyasasında talep hala çok güçlü. Kalıcı iş gücü açığı zorluklar yaratır.

    Para arzı ile enflasyon ilişkisi istikrarsız. Para arzı verilerinin para politikasına büyük mesajı yok. Para politikası kuralları Fed'in politika düşüncesinde önemli.

    Büyüme trendinin düştüğü yaygın olarak kabul ediliyor, nominal gelirin hedefleme çerçevesine dahil olması zor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow