hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell Fed'in faiz oranını daha fazla artıracağını söyledi

    Powell Fedin faiz oranını daha fazla artıracağını söyledi
    expand

    Fed Başkanı Jerome Powell ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam raporunun güçlü gelmesinin faiz artırım sürecinin neden uzun bir süreç olacağını gösterdiğini söyleyerek faiz oranlarının beklenenden daha fazla artırılacağının sinyalini verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jerome Powell, geçen hafta açıklanan güçlü istihdam verilerinin, Fed'in faiz oranlarını artırmaya devam etmesi için daha yolu olduğunu doğruladığını söyledi.

    Powell , Washington Ekonomi Kulübü'nün huzurunda yaptığı konuşmada, "Fed'in bilanço düşüşünün sonuna yaklaşmasına birkaç yıl var" ifadesini kullandı.

    "İstihdam verilerinin bu kadar güçlü olmasını beklemiyorduk" diyen Powell, dezenflasyon sürecinin başladığını ancak zaman alacağını söyledi.

    Powell, ekonomik verilerle uyumsuzluk olduğunda Fed'in faizleri piyasanın beklediğinden daha fazla artırabileceğini söyleyerek Ocak ayı tarım dışı istihdam raporu faiz kararı öncesinde gelseydi kararlarının etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki bir soruya, "Biz maalesef oyunu öyle oynamıyoruz" yanıtını verdi.

    Powell, "Eğer güçlü istihdam piyasası raporları veya daha yüksek enflasyon raporları almaya devam ederserk, daha fazla şey yapmamız ve faizleri fiyatlanandan daha fazla artırmamız gerekir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow