hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell'dan 'Fed faiz artırımına devam edebilir' mesajı

    Powelldan Fed faiz artırımına devam edebilir mesajı
    expand

    Powell, Fed'in agresif faiz artırımlarıyla enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürme konusunda önemli ilerleme kaydettiğini ancak enflasyon düşmeye devam etmezse faiz oranlarını daha da artırabileceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell açıklamada, Fed'in ne zaman faiz indirimine başlayabileceği noktasında "Şu anda acele etmemize gerek yok" dedi.

    Powell, Atlanta'daki Spelman College'da yaptığı konuşmada, "Yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaştığımıza dair güvenle sonuca varmak veya politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair spekülasyon yapmak için erken olur. Uygun olması halinde politikayı daha da sıkılaştırmaya hazırız.” dedi.

    Başkan şunları ekledi:

    "Bu kadar hızlı bir şekilde buraya gelen Fed'in politika oluşturma komitesi, gereğinden az ve aşırı sıkılaştırma riskleri daha dengeli hale geldikçe dikkatli bir şekilde ilerliyor"

    Powell'ın sözleri, ekonomistler ve yatırımcıların faiz artırımlarının neredeyse kesin olarak bittiği ve bahar gibi erken bir zamanda indirime başlayabileceği yönündeki yaygın varsayımına rağmen, Fed başkanının merkez bankasının enflasyon ve faiz oranlarına ilişkin ihtiyatlı duruşunu değiştirme eğiliminde olmadığının altını çiziyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow