hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell'dan kripto para açıklaması: Stablecoin regülasyonlarına işaret etti

    Powelldan kripto para açıklaması: Stablecoin regülasyonlarına işaret etti
    expand

    Kripto para regülasyonları konusunda konuşan Fed Başkanı Powell, “stablecoin’lerin daha geniş şekilde kullanılmasına odaklanılacaksa uygun düzenlemeler yürürlükte olmalı” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkanı Jerome Powell, "Eğer stablecoin'lerin daha geniş şekilde kullanılmasına odaklanılacaksa uygun düzenlemeler yürürlükte olmalı" dedi.

    Fransa Merkez Bankası’nın düzenlediği Dijital Para Birimi etkinliğinde konuşan Powell, "Kripto aktivitelerinin düzenleyici kurallar altına nasıl getirileceği konusunda dikkatli olmak gerekli" dedi.

    Powell, "Geleneksel dijital varlıklarda regülasyon konusunda yapmamız gereken çok şey var. Kripto varlıklar için aynı risk ve aynı düzenlemeler söz konusu olmalı." ifadelerini kullandı

    Powell, ülkesinde kripto ürünlerde inovasyonun desteklendiğine vurgu yaparak, uygun denetim ve düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Powell, "ABD Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) çıkarmak için politikayı ve teknolojiyi değerlendiriyoruz" derken ilerleyip ilerlenmeyeceği konusunda alınmış bir kararın olmadığını söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow